Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ляв къс фар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ляв къс фар

Здравейте колеги,

Разходих алфичката до Европа и обратно , благодарен съм и , че ме изкара 5500 км за 10 дни, и единсвеното нещо което и стана е , че левия къс фар спря, имах резервна крушка сложих я , обаче уви пак не работи , габарита работи , дългите и те ... някакви идеи къде да търся проблема някой сбълсквал ли се е с такова нещо или да отивам на ел.техник. Като цяло пиша , защото искам да се науча и сам да отстранявам такива проблеми , че с тези фарове редовно нещо изгасва , а на сред пътя ел.техник къде да намериш.

Поздрави
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Фасонката отзад или е нагоряла, или не прави хубав контакт......ако е само единия значи не е бушон мисля......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първо си провери бушоните!
      Имаш ли ел. проблем, първата ти работа са бушоните.
      когато изгаря кръшка или каквото и да било, много често това довежда за момент до късо и бушона гори.
      След като искаш сам да си отстраняваш подобни аварийки, вземи си уред! Не е необходимо да е скъп. Важното е да се научиш да боравиш с него. Тоест да не го изгориш и да можеш да четеш информацията , която ти дава.
      Когато се касае за силови консуматори: лампи; чистачки; моторчета за пръскачки; вентилатори и прочие, добре е да имаш пробна лампа. Там токовете са сериозни и много често уреда може да те излъже.
      С пробната лампа, обаче не се мери електроника.При нея тока е 200-500 мА и може да изгориш някой елемент.
      Изобщо питай и не се притеснявай.
      За това първо виж дали идва плюс на фара!
      Ако идва, провери и минуса!
      Няма какво да е друго!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

На отделни предпазители са ляв и десен (F4 и F5)
        Провери предпазителите, като се ориентираш по схемата:

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Първо си провери бушоните!
          Имаш ли ел. проблем, първата ти работа са бушоните.
          когато изгаря кръшка или каквото и да било, много често това довежда за момент до късо и бушона гори.
          След като искаш сам да си отстраняваш подобни аварийки, вземи си уред! Не е необходимо да е скъп. Важното е да се научиш да боравиш с него. Тоест да не го изгориш и да можеш да четеш информацията , която ти дава.
          Когато се касае за силови консуматори: лампи; чистачки; моторчета за пръскачки; вентилатори и прочие, добре е да имаш пробна лампа. Там токовете са сериозни и много често уреда може да те излъже.
          С пробната лампа, обаче не се мери електроника.При нея тока е 200-500 мА и може да изгориш някой елемент.
          Изобщо питай и не се притеснявай.
          За това първо виж дали идва плюс на фара!
          Ако идва, провери и минуса!
          Няма какво да е друго!
          Точно така! Аз го имах абсолютно същия проблем и тръгнах веднага да сменям крушки. Слагам първа не светва , слагам втора- пак не свети, а то точно бушончето за лява къса светлина беше дало фира.
          Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
          Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Comment

и при мен беше изгорял бушон на лява къса светлина...........

Comment

Темата е полезна обмени се информация , благодаря на всички , но направо ме е срам да си кажа ... какво всъщност излезна , ми тъйкато левия къс фар е блокиран от една пластмаса която трябва да се махне , изобщо не съм видял кутията за късия фар всъщност съм развъртял дългите и съм сменил тях, днеска всичко е наред . Но пак темата е полезна , ако някой има проблем с фаровете

Поздрави
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                Темата е полезна обмени се информация , благодаря на всички , но направо ме е срам да си кажа ... какво всъщност излезна , ми тъйкато левия къс фар е блокиран от една пластмаса която трябва да се махне , изобщо не съм видял кутията за късия фар всъщност съм развъртял дългите и съм сменил тях, днеска всичко е наред . Но пак темата е полезна , ако някой има проблем с фаровете

Поздрави
                Няма нищо срамно - и аз съм го правил като не гледам и не мисля

Comment

Браво, откачалко!
                  Пращам ти покана за приятелство!
                  Малко са хората, които културно казват, как се е разрешил проблема, а още по-малко тия, които си признават грешките!
                  Както казват руснаците: за един бит , пет небити дават!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                  X